Obrobka miesa z dzika

Kotleciarka Maga jest prasą do mięsa, jakiej projektem jest podzielenie kawałków mięsa na plastry o nazwanej grubości (w relacje z potrzeb, na całej szerokości rozgniecenie posiada taką samą grubość). Praca urządzenia przyspiesza i pomaga proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Efekt ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze byliśmy nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie umieszczone na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje zastosowanie w terenach gastronomicznych i sklepach, gdzie w możliwości można znaleźć mięso wołowe w formie zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe rozbite na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe stworzone na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie znacznej liczby rozbitych plastrów w procesu krótkiego okresu czasu - ok. 800 porcji w układu godziny, przy czym mięso nie pewno stanowić mrożone, ani nie może wynosić kości. Obsługa maszyny stanowi nadzwyczaj przydatna, dzięki użytym przez producenta Maga innych rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w końcu zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dostępu do wielcy), zmiany konstrukcyjne, mające wpływ na obniżone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności montujących się na całość cyklu rozgniatania (skrócony godzina pracy), polerowana obudowa o stałych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy winnym być myte i suszone po stałym kontakcie z żywnością; zabronione jest czyszczenie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego dania oraz przekładni olejowej to drugie atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszystkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały docenione przez użytkowników i jurorów Międzynarodowych Zbytów w Odróżnieniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent narzędzi do przemysłu spożywczego, składając się na znajomości oraz uczuciu otrzymywanym od 1990 roku gości na sytuacja, prostotę, inteligencję rozwiązań, moc i doskonałą wydajność. Firma sukcesywnie wzbogaca naszą możliwość o dodatkowe maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do prowadzenia mięsa, tzw. wilki.